FM-båndet er ikke dødt, alle sender bare ikke NRK

nrk

Musikk og nyheter..alt er som før… Bare ikke statens NRK
Det er IKKE slutt på Fm båndet ..selv om NRK slutter å sende. Alle lokalradioer fortsetter…. Også med nyheter….

Noe av årsaken til denne forhastede tvangsinnføringen av DAB ligger i at NRK har behov for å oppgradere sitt produksjonsutstyr, og at de allerede for mange år siden, den gang «alle» trodde at DAB var den digitale framtiden, kjøpte inn DAB produksjonsutstyr for adskillig kroner – som de selvsagt ønsker å få brukt – før det er for sent!
Derfor fikk NRK Stortinget til å beslutte at vi nå skal  påtvinges en foreldet teknologi, mens de aller fleste andre land avventer hva som vil skje i forhold til lydkringkasting ved hjelp av IP-basert teknologi. Rett og slett kringkasting via WiFi-teknologi, i en eller annen form, over det ganske land.
Et annet argument, har jo vært å legge om for å klare å presse flere kanaler inn på eteren, uten å bruke mer båndbredde (frekvenser) enn i dag. For å få til det så må den gode kvaliteten vi lenge hadde på FM ofres for en komprimert digitallyd.
Prisen for denne omleggingen er det vi som forbrukere som må betale i form av innkjøp av DAB-radioer som trolig vil få en relativ kort levetid. Litt på samme måte som ISDN-telefonene!

 

Reklame