Taekwondo gull til Norge i Ungarn

Taekwondoutøverne Nina Bansal fra Taekwondo team Heimdal og Joachim Wien fra Hwa Rang Team i Drammen imponerte stort i det åpne ungarske mesterskapet i Taekwondo som ble arrangert i Budapest i kveld ved å vinne gull i mix klassen, og sølv i hver sin individuelle konkurranse i mønster.

Dette er sterk prestasjon for det deltok over 400 deltakere fra hele Europa i mesterskapet. Dette lover godt med tanke på VM som arrangeres i Mexico i slutten av oktober, sier sportssjef Dag Jacobsen i Norges Kampsportforbund som er kjempefornøyd med innsatsen i Budapest.

Taekwondo og konkurranser
Det er i hovedsak to ulike konkurranseformer i taekwondo: mønster og kamp

• Mønster: Utøvere konkurrerer mot hverandre ved enkeltvis å fremføre et innøvd program med taekwondoteknikker. Konkurransen er oppdelt i beltegrader, alder og kjønn. Den som oppnår høyest poengsum, vinner.

• Kamp: Utøverne konkurrerer direkte mot en motstander. Konkurransen er oppdelt i
vektklasser for  kvinner og menn. Man konkurrerer tre runder à to minutter. Den som får
inn flest treff på motstanderen, alternativt knock-out, vinner kampen.

Det finnes to taekwondo organisasjoner. ITF og WTF. ITF Taekwond-Do praktiserer semikontakt, mens WTF Taekwondo praktiserer fullkontakt. Det er WTFs konkurranseform som står på OL-programmet.