Nå er tulipanene her!

Nå kan vi fylle opp vasen med grasiøse tulipaner

Tulipaner har en egen tiltrekningskraft på oss; de er godteri for øyet og det holder ikke med én! De har blomster i alle tenkelige fargenyanser, og minner oss om våren i det mørke vinterhalvåret. Tulipansesongen strekker seg fra november til april, og i løpet av denne perioden kjøper vi over 70 millioner tulipaner, sier Opplysningskontoret for blomster og planter, OBP.

TulipanerR141

Tulipaner, Foto: OBP

Snittblomsten som strekker seg for deg

Når tulipanene sendes ut til butikkene, har de ikke vann i bøtten de står i. Har du lurt på hvorfor? Når plantene står slik og samtidig får lav temperatur, går de nesten i dvale. Da strekker de seg ikke slik de gjør når de står i vann, og de får bedre holdbarhet. Det er altså ikke slik at butikken har glemt å vanne tulipanene, forklarer OBP. Når du kommer hjem skjærer du stilkene på nytt, så vil de trekke opp vann igjen.

Hvert år markeres Tulipanens dag, som er en dag for å sette fokus på disse grasiøse yndlingene. Neste år, 2014, er Tulipanens dag fredag 17.januar

Stelletips for langvarig glede av tulipaner

  • Kjøp tulipanene i knopp, men knoppene bør har farge.
  • Tulipaner selges ofte tørre, dvs uten vann. Dette er helt normalt.
  • Snitt stilkene (1-2 cm) rett over. Dette er spesielt viktig for tulipaner, siden det dannes en hinne i enden av stilken for å hindre av planten mister vann. For å ta opp vann igjen må stilken snittes på nytt.
  • Sett tulipanene i en ren vase i cm 10 cm med lunket vann. Tilsett holdbarhetsmiddel.
Reklame