Lutefisklag stiftet på Costa Blanca i Spania

Nettstedet «Mitt Spania» kan nå meddele at nordmenn ferierende i Spania nå kan få seg et skikkelig måltid med lutefisk.

Lutefisk

Lutefisk

Endelig har Norsk Kongelig Lutefisklag fått sin egen avdeling i Spania. Torsdag kveld møtte 27 lutefiskelskere opp til stiftelsesmøte på La Luna Restaurant i Orihuela Costa.

Norsk Kongelig Lutefisklag ble stiftet i 1988, og har en rekke lokallag rundt i Norge. Høsten og førjulstiden er høysesong for lutefiskelskere, og det var derfor i rett tid at Spanias første lutefisklag ble stiftet.

– Jeg har jobbet med saken i to år nå, og synes det er morsomt at vi har fått til dette. Stiftelsesmøtet er ikke like høytidelig som i Norge, men det framføres prolog, og avsynges en hymne i god tradisjon. Det er også veldig stas å kunne stifte avdelingen her på La Luna. Irene Primstad har god tilgang på ypperlige råvarer, og kan lage skikkelig god lutefisk. Det er ett av kriteriene. Lutefisk skal være både delikat å se på, og god på smak. Og tilbehøret skal være riktig, forklarer konstituert til interrimstyret i lokallaget, Hans Kristian Magnor.