Krangel om merking av melk….

Påstanden «Ekstra Lett» skal ikke lenger få pryde kartongene til TineMelk. Nå forlanger Mattilsynet i Agder at det på kartongen også blir opplyst hvor mye lettere den ekstra lette melken er. Men Tine protesterer.

Når Tine på kartongen skryter av at melken er «ekstra lett», utløser dette ifølge Mattilsynet et krav om en sammenligning: Ekstra lettere enn hva? Mattilsynet mener «Ekstra Lett» bør byttes ut med «80 prosent mindre fett enn helmelk». Det synes Tine  lite om, og foreslår i stedet at «TineMelk Ekstra Lett» i tillegg merkes med «0,7 % fett». Altså: «TineMelk Ekstra Lett med 0,7 % fett».

Tine Ekstra lett. Foto: Jan E. Thorstein©

Tine Ekstra lett. Foto: Jan E. Thorstein©

– En merking med «80% mindre fett enn helmelk» vil etter Tines mening være egnet til å villede er gjennomsnittsforbruker til å forstå hvor mye fett produktet «TineMelk Ekstra Lett» faktisk inneholder, mener konsernadvokaten i Tine, Sigrid Steine-Eriksen.

Fristen for å endre teksten på melkekartongene er nå utsatt fra 1. januar til 1. juli. Skulle Tine tape saken, ønsker man å bruke opp de store lagrene av ubrukte melkekartonger.