Rørosmeieriet åpner avdeling på Tolga…..

 

Rørosmeieriet vil med dette få produksjonslokaler på Røros og i Tolga. Planen er at lokalene på Tolga skal være i drift innen 1. okt. 2015, skriver Rørosmeieriet i en pressemelding.

image

Foto: Rørosmeieriet

Linje for melk

– Vi begynner å få det trangt både i produksjonslokaler, på kjøl, lager og kontor. Samtidig ser vi at vi har behov for å øke kapasiteten for å kunne dekke etterspørselen, sier meieribestyrer Trond V. Lund.

– I første omgang vil det etableres en automatisk linje for melkebehandling der. På sikt kan vi flytte ferskost- og rømmeproduksjon til Tolga når veksten på Røros krever det, sier Lund videre.

Økt kapasitet

Tolga Næringspark huset tidligere Tine Meieriet Tolga som ble bygd i 1992 og nedlagt i 2011. I dag har Staur Foods virksomhet i deler av lokalene.

Rørosmeieriet har i første omgang inngått leieavtale om 1.100 kvm. Til sammenligning så er har hele anlegget i Sollihagaen på Røros en grunnflate på 1.150 kvm

– Denne etableringen gir oss mulighet til å øke kapasiteten vesentlig og raskt, styrke vår posisjon som Norges fremste økologiske meieri og lokalmeieri for hele Rørostraktene, øke og spisse produktporteføljen, fokusere på produktutvikling og ivareta organisasjonens ønsker om å unngå faste kvelds- og nattskift, sier Lund.