Tusener vil se nytt bilutstyr…..

Bilinteresserte og bransjefolk fra hele Norden samles til messetreff i Lillestrøm om få dager. Besøkende får se utstyrsnyheter fra 110 utstillere.

Automessen2015_748

– Deler og rekvisita, verkstedutstyr, bilpleiemidler og utstyr for skadereparasjoner og lakkeringsarbeid er blant de tingene utstillerne vil vise frem på Automessen 2015, sier Arild Hansen, daglig leder i Autobransjens Leverandørforening (ABL).

Det er ABL som står bak messen, som blir den trettende i rekken. Forrige var i 2012, og samlet 12000 besøkende.

Automessen er en åpen fagmesse. Hovedtyngden av de besøkende er bransjefolk.

– Men erfaringsmessig vet vi at det også kommer mange andre, gjerne folk med stor interesse for bil, bilhold og egeninnsats i garasjen. Det gir spennende møter og positive impulser for både proffe og mer vanlige besøkende, sier Hansen.

Også skoleungdom som har valgt bilfag gjør betydelig utslag i besøksstatistikken.

Fra hele landet

Alle fylker er representert blant utstillerne, i tillegg til en rekke firmaer fra andre land.

– Denne gangen kommer det firmaer fra Danmark, Sverige, Tyskland og Polen. Det kommer også en god del besøkende fra utlandet. Bare fra Sverige venter vi opp mot 1500.

Messen arrangeres på Norges Varemesse i Lillestrøm fra onsdag 4. til og med lørdag 7. februar. Åpningstidene er 10.00 til 18.00 de tre første dagene og 10.00 til 17.00 avslutningsdagen.

Første dag arrangeres en konferanse der blant andre samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, generalsekretær Christina Bu i Norsk Elbilforening og direktør Øyvind Solberg Thorsen i Opplysningsrådet for veitrafikken deltar.

Bremseprøving

Årets messe har mer fokus på tunge kjøretøy og lastebil enn tidligere. De som er spesielt interessert i dette kan også delta på et eget seminar torsdag.

– Der blir det aktuelle foredrag om transportnæringens utfordringer, ulykker med tunge kjøretøy og risiko knyttet til tunellbranner. Også krav til bremser, dekk og hjulinnstilling vil bli gjennomgått, med praktisk bremseprøving og videooverføring til konferansesalen, sier Arild Hansen.

Automessen er også en arena som kan være forretningsmessig til nytte.

– Forrige gang gjorde tre av fire utstillere salgsavtaler i løpet av messedagene. Det forteller noe om at vi samler beslutningstakere og treffer godt med totaltilbudet.

Reklame