Norgesrekord i isbading.

Larvik tok tilbake Norgesrekorden i isbading i går. 324 friskuser kasta seg i vannet samtidig på Batteristranda. Dermed knep Larvik med knapp margin tilbake rekorden som Tjuvholmen i Oslo satte tidligere i februar. Temperaturen i vannet viste +1 grader Celsius. Det var imidlertid langt mellom isflaka innerst i Larviksfjorden på rekorddagen.

Tekst og foto: Olav Nordheim

800_037

Kravet for å registrere rekord i isbading er blant annet: tilstrekkelig antall deltakere må bade samtidig i minst 15 sekunder. Dessuten må temperaturen i vannet ikke overstige to varmegrader. Primus motor for arrangementet i Larvik er Farris Bad.

800_028

800_041

Godt opp på tørt land igjen.

800_024

Trygve Bauge til venstre i bildet fra Norsk Isbadeklubb er verdensmester i isbading. Hans rekord er 1 time og 15 minutter med vanntemperatur 0 grader vann.

800_003

Samtidig med at isbadingen foregikk i Larvik arrangerte Hedrum Jeger og Fisk Klubbmesterskap i Isfiske på Anundsjø i Kvelde. Isdybden her var 30 cm. Bare to mil fra Batteristranda i Larvik, der badesesongen altså er i full gang.

Reklamer