Streik i Norwegian….

Meklingen mellom pilotene og Norwegian har ikke ført frem og pilotene er i streik fra lørdag morgen. 70 piloter er tatt ut i streik frem til tirsdag, men fra onsdag vil streikeuttaket trappes kraftig opp og i løpet av kort tid vil nær samtlige Skandinaviske piloter være i streik.
_2005796

Leder for pilotene i Norwegian Halvor Vatnar sier de i meklingen har vært villige til å diskutere forsikring, pensjon og arbeidstid.

˗Vi har lagt Loss of License forsikringen i potten, vi har lagt inn ytelsespensjon, vi har vært villig til å tilpasse arbeidstid og flere fleksible ordninger uten noen løsning, sier Vatnar.

Han sier arbeidsgiver ikke ønsker en tariffavtale som berører selskapets drift.

– Selskapet er kun interessert i å organisere seg bort fra sine forpliktelser og det er derfor ikke mulig å finne en løsning, ˗ en tariffavtale må vi ha, sier Vatnar.

Fra lørdag morgen er ifølge Vatnar 70 piloter i streik.

– Vi tar fortløpende ut resten av de Skandinaviske pilotene og 650 piloter vil være i streik i løpet av kort tid, sier Vatnar.

Leder for Parat Hans-Erik Skjæggerud mener selskapet manglende vilje til samarbeid undergraver den norske modellen.

– Vi har stor respekt for effektiv og rasjonell drift, men det er umulig å akseptere at selskapet skal diktere og lage egne regler som i praksis gjør at de organiserer seg bort fra grunnleggende spilleregler i både norsk arbeidsliv og internasjonal luftfart, sier Skjæggerud.

Reklamer