Ny Duty Free-butikk åpner i avgangshallen på TORP.

Etter noen måneder med midlertidig butikk, kan vi nå ønske dere velkommen til ny Duty Free-butikk på avgang utland. Butikken på over600 m2 er i løpet av 3 måneder forvandlet til en moderne Duty Free-butikk med eget sortiment spesielt tilpasset passasjerer ved avgang.

Enklere adkomst til utenriksterminalen

Etter ombyggingen har vi laget en ny gang, slik at du nå ledes direkte til utenriks når du har passert sikkerhetskontrollen. Dette gjør det enklere for de reisende som skal til utlandet, da man nå slipper å gå igjennom innenriksavdelingen. Man kommer nå direkte inn i den nye Duty Free-butikken på utland.

800_IMG_3597

Gisle Skansen overrekker blomster til Tomas Ekvoll

 

Tomas Ekvoll, Duty Free manager for ARG som drifter butikken sier. «Vi er stolte og glade over endelig å kunne ønske de reisende velkommen til den nye flotte butikken vår.

800_IMG_3588

Stor ny kosmetikkavdeling

 

Vi håper at våre gjester vil oppleve butikken som innbydende og oversiktlig. Nå har vi to helt nye butikker, i moderne oppdatert drakt. Vi står rustet og klare til å møte fremtiden, og vi synes det er ekstra hyggelig å presenter vårt lokale tilskudd i form av en mini  kopi av Osebergskipet. Målet med skipet er å fremheve spesielle norske produkter, som bl annet Hval sjokolade, Freia for å bevisstgjøre alle våre utenlandske gjester at det finnes mye godt fra Norge som en kan ta med seg hjem. I tillegg har vi i denne butikken hatt et stort fokus på parfymeavdelingen da dette er en stor produktgruppe for de som er på reise ut fra Norge.

I tillegg til selve Duty Free-butikken omfatter denne fasen av utbyggingen nye sanitæranlegg i fellesområdene før sikkerhetskontrollen, samt et eget bygg for leiebilaktørene som tidligere var lokalisert i terminalen. Ombyggingen har en kostnadsramme på ca. 30 millioner kroner og er del to av den ut- og ombyggingen som startet i 2012. Den totale kostnadsrammen på 182 millioner kroner. Neste fase er ombygging av andre kommersielle arealer og omfatter bl. annet bespising, kiosker og bokhandel. Denne delen er planlagt ferdig innen 2017.

Fakta om vikingskipet
Vikingskipet er basert på tegningene til Osebergskipet kjøpt på Vikingmuseet i Oslo. Materialene er eik og furu, målestokk 1:2.  Den er bygd på Sandøya Båtbyggeri (Vestre Sandøya, Tvedestrand) av ”niogførrfemten A/S, ved Trine Jenssen (møbelsnekker) og Eric Amundsen (trebåtbygger) høsten 2014. Dette er ikke å anse som noen kopi av Osebergskipet, da det var et dronningskip, og var meget rikt dekorert. Vi tenkte det var nærmere denne bruken og tenke handelsskip, fortsatt litt staselig, men mye enklere utsmykking.

800_IMG_3601

Vikingskipet med Gisle Skansen, Tomas Ekvoll og Raoul Huinink

 

Barna ved Vestre Sandøya skole har bistått med malingen av skipet. Hyllekassene er designet av Christoph Pinc, også niogførrfemten A/S, og produsert av Trine Jenssen. Tauverk er laget og brukt av Hardanger fartøyvernsenter, og tønnene er produsert hos Tre og Tønner DA. Draktene er kopier av vikingtøy. Et enkelt herreantrekk som etter hvert får en kofte, og en vanlig enkelt utsmykket kvinnedrakt.

 

 

Reklame