Nå satser Beitostølen på å kunne garantere snø fra 1. november…..

Fra 2,5 millioner i minus til en halv million i pluss

2011 ble en begredelig førjulssesong for Beitostølens vedkommende. Snøen uteble, og både verdenscuprennet og Beitosprinten ble avlyst. Dermed tok arrangørene grep for å i framtiden kunne garantere snø fra 1. november. Til 2012-sesongen lagret de 18.000 kubikkmeter snø. I år har de økt til 30.000 kubikkmeter.

–  November 2011 gikk vi 2,5 millioner kroner i minus, i november i år gikk vi 500.000 kroner i pluss. Det er verdt investeringene på tre millioner kroner for snøkanoner og snølagring, fastslår administrerende direktør i Beitostølen Resort, Atle Hovi, som regner med å kunne tilby langrennsforhold til ut i juni.

– Vi har sesongavslutning 1. mai-helgen, men gjennom vårt samarbeid med kommunene har vi gått inn og garantert skiforhold på 1400 meter, i hvert fall i hele mai, og muligens ut i juni, sier Hovi som garanterer løyper på cirka ti kilometer.

En vanlig måte å lagre snø på, er å dekke snøen med sagflis over sommeren.

Snøkanonen går for fullt

Snøkanonen går for fullt, Foto: Reidar Nordkveldemoen

Reklame