Skjegg ikke er like problemfritt og sexy som mange trodde…Bakteriebombe som et toalett!

Ifølge forskningen til mikrobiologen John Golobic ved Quest Diagnostics, et laboratorium i den amerikanske delstaten New Mexico, at hårete ansikter kan inneholde like mye bakterier som et skittent toalett, skriver den britiske avisen THE MIRROR. 

Skjegg_JK04878

Illustrasjonsfoto. PTAfoto-arkiv

Vask og ikke rør

Golobic testet flere skjegg og mange av dem inneholdt så mye avføringsbakterier at de kunne sammenlignes med toalettskåler. Hvis det hadde blitt tatt samme prøver i en vannkilde, hadde det blitt stengt av på grunn av helserisikoen det medførte.

– Jeg blir stort sett aldri overrasket, men dette ble jeg virkelig overrasket over, sier han til avisen.

Dette betyr ikke at skjegget må bort, det er bare et par huskeregler dere bør ha i bakhodet. Nøkkelen til et avføringsfritt skjegg er visst å vaske hendene godt etter toalettbesøk, i tillegg til å rense ansiktet og skjegget med en ansiktsvask hver kveld.

– Prøv å holde hendene borte fra ansiktet gjennom hele dagen, så langt det er mulig, oppfordrer forskeren.

Reklamer