Mai er tiden for å kjøpe campingvogn, sjekk om du har plass…..

Campingvogn: Sjekk om du har plass

Mai er tiden for å kjøpe campingvogn. Var plassen en viktig grunn for kjøpet, så pass på at den følger i avtalen:

– En uheldig campingvognkjøper fra Buskerud opplevde at kommunen tok strandtomten vognen stod på. På grunn av en dårlig kontrakt tapte mannen saken kan regiondirektør Jo Inge Bjørntvedt ved Forbrukerrådet i Buskerud, Vestfold og Telemark fortelle.

_2X01983

Campingplass i Brunlanes. Flyfoto: PTAfoto J.E.Thorstein

Last ned campingvognkontrakt på forbrukerrådet.no

Selger skal gi deg alle nødvendige opplysninger, hvis ikke kan du klage på kjøpet i etterkant. Var strandtomten en forutsetning for kjøpet, kan du ha rett på pengene tilbake, hvis du ikke får det du er lovet.

– Spør eksplisitt om plassen følger med, og om selger kjenner til om kommunen eller andre har planer for den, og få det med i avtalen. Det er den beste sikkerhet, anbefaler han.

 

Ikke betal depositum uten sikkerhet

Det er fri avtalerett for plassleie. Du er beskyttet mot urimelige vilkår, men det er ingen standardregler som er utarbeidet på området. Så her må du passe på, slik at du ikke inngår en kontrakt som du ikke kan leve med.

– Hvis det avtales depositum for plassen, så bør den stå på en egen konto som begge har adgang til. Da har du en viss kontroll over pengene, legger Jo Inge Bjørntvedt til.

 

Skaff en fuktsjekk

– Klage på fukt i campingvognen er en gjenganger i klagesakene våre. Norge er et vått land, slik at står vognen ute, bør du få gjort en fuktsjekk før du slår til, sier regiondirektøren.

Det finnes flere firmaer som tilbyr fuktmåling. Selger har opplysningsplikt, men er vognen gammel og selgeren en privatperson, er det begrenset hvor mye du kan forvente av kunnskap om fukt.

 

Sjekk om campingvognen er pantsatt

Du kan oppleve at en bank kan kreve campingvognen solgt for å få dekket tidligere eiers gjeld. Det er selvfølgelig noe du kan klage på, men folk som ikke kan betale gjelden sin, har som oftest ikke penger til deg heller:

– I Brønnøysundregistrene kan du finne ut om det er heftelser på campingvognen, tipser Jo Inge Bjørntvedt.

Du finner Brønnøysundregistrene på nettet.

 

Sjekkliste for campingvogn

  • Sjekk campingvognen nøye.
  • Få en fukttest.
  • Bruk skriftlig avtale.
  • Spør om plassen følger med, og om vilkårene.
  • Bruk felles depositumskonto.
Reklamer