Mer heder og ære til Røros

«Lokalmatprodusentene i Røros er utrolig dyktige til å bruke gamle, lokale tradisjoner til å skape deilige nyvinninger,» sa adm. dir. i Matmerk, Nina Sundqvist da hun delte ut Spesialitet-merket til fem nye smakspesialiteter fra Røros.

Økologisk Yoghurt Naturell fra Rørosmeieriet og tre variasjoner av Tjukkmjølksis med rips, solbær og tyttebær, samt blåbærsorbet, alle fra Galåvolden Gård, fikk Spesialitet-merket under Rørosdagene i Mathallen i Oslo.

Røros_PR_79e2c972

Både Tjukkmjølksisen og yoghurten er laget med den spesielle tettekulturen fra Røros, med dype røtter i den lokale gårds- og seterkulturen, skriver Matmerk i en pressemelding.

– Lokalmatprodusentene i Røros er utrolig dyktige til å bruke gamle, lokale tradisjoner til å skape deilige nyvinninger, sa adm. dir. i Matmerk, Nina Sundqvist da hun delte ut Spesialitet-merket til fem nye smakspesialiteter fra Røros.

– Økologisk Røros Yoghurt er laget av norske råvarer og med norske tradisjoner. Vår tradisjonsrike tettekultur setter tydelig preg på yoghurten. Spesialitetsmerket er viktig for oss fordi merket kommuniserer akkurat disse tingene til forbrukerne og bidrar til å differensiere vår yoghurt i markedet, sier meieribestyrer i Rørosmeieriet, Trond Vilhelm Lund.

– Fra før har vi Spesialitet-merket på flere av våre produkter, og vi ser hvilken betydning det har for disse. Derfor er det veldig hyggelig at også de nye isene våre har fått denne kvalitetsgarantien, sier Ingulf Galåen, eier og daglig leder av Galåvolden gård.

Røros yoghurt fra Rørosmeieriet har en mild og fyldig smak, og en unik, glatt konsistens takket være tettekulturen. Den er laget av økologisk melk, og fettinnhold og smak kan variere med årstidene.

Tjukkmjølksis med rips, Tjukkmjølksis med tyttebær og Tjukkmjølksis med solbær fra Galåvolden Gård er alle laget med basis i den lokale spesialiteten Tjukkmjølk og fløte fra Rørosmeieriet, begge økologiske. Isen smaksettes med bær fra Rørostraktene og Hedmark.

Blåbærsorbet fra Galåvolden Gård lages av lokale blåbær av beste kvalitet, og har en frisk og ekte smak. Sorbeten lages av hele bær som moses til puré og smaksettes med sukker og ferskpresset sitronsaft. Det brukes ingen tilsetningsstoffer.

Matmerks fagutvalg, ledet av fylkesmann Lars Sponheim, gjør alltid en grundig vurdering av kvalitet og smak før de tildeler Spesialitet-merket. Om Røros yoghurt og isene fra Galåvolden Gård var utvalgets medlemmer helt enige. Dette er virkelig produkter med en helt unik smak, basert på norske råvarer av høy kvalitet med en tydelig lokal forankring.

Spesialitet-garantien er et kvalitetssmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk.

Reklame