Nordgardsetra i Lardal åpner på lørdag…

De første dyrene er allerede på plass sammen med «budeia» Bianca som har en travel tid for å få alt på plass til starten av setersesongen på lørdag.

800_DSC_0036

Det økologiske melet som skal brukes til vaflene kommer fra Kvelde Mølle. Bianca Wathne Gelink kom med bilen full av varer som skal på plass før åpningen på lørdag. Foto: Jan E. Thorstein

800_DSC_0058

En åpen seter med mange besøkende trenger litt av hvert av varer i løpet av en sesong, men melken produserer dem selv. Foto: Jan E. Thorstein

Selv om de første dyrene, 4 kuer av den utrydningstruede rasen Telemarksku og en ku av rasen Jersey med sine kalver var på plass så hadde sjefsbudeia masse jern i ilden. Varer skulle hentes og bæres på plass. Telefoner skulle besvares  og kuene melkes.

800_DSC04183

«Seterjentene» slapper av i solveggen før fjøsstellet starter. Foto. Jan E. Thorstein

Heldigvis hadde hun god hjelp av de erfarne «seterdamene» Hilde og Bodil fra Noresund og Krøderen nå de første dagene. Kuene som skal være på Nordgardsetra en nemlig utlånt av Hilde Riis fra Noresund. Hun er forøvrig leder av foreningen «Landslaget for Telemarksfe».

800_DSC_0086

Kuene på vei til fjøset for å melkes. Foto. Jan E. Thorstein

800_EDT_DSC04188

Telemarkskuene koser seg på Nordgardsetra. Foto: Ellinor Dalen Thorstein

På lørdag blir det altså åpning for sesongen og da vil det være flere dyr på plass, kanskje du får se  både gris, sau og andre dyr. Grøt, vafler og saft blir det å få kjøpt i kiosken.