SKOLEHISTORIE OG MONICA ZETTERLUND PÅ HEDRUM BYGDETUN

Ca 150 mennesker trossa det dårlige sommerværet og hygga seg på Hedrum med et underfundig og flott spill om skolen for 50 år siden. Egil Hem bar en både myndig og omsorgsfull skolemester, og elvene var nok litt begge deler. Vi fikk med skoledagens start, med den obligatoriske salmen og bibelhistorien med skapelsen. Rregning med brøk kunne bli litt vrient for unge hoder, som hadde mye annet å tenke på. Skammekroken måtte tas i bruk når lærerens myndige formaninger ikke strakk til. Vi fikk også servert morsomme historier når John Grimholt lokka fram elevenes egne minner fra skoletida.

Kicki Gidefeldts orkester framførte glade melodier fra Monica Zetterlunds karriere.

IMG_3419 rev

På bildet er skolemester Hem i ferd med å skrive ned viktige ting på tavla, mens elevene følger med i varierende grad. Elevene er fra høyre Runar Håkonsen (Danmark skole), Ole Herland (Kvelde skole), Oddmund Bratttås (Tutvedt skole) og Randi Jysereid Eiken (Haugen og Hvarnes skole). Elevene Bjørg Nordgren f Wang Sandaas (Rødbøl og Bommestad skole) og Anne Lise Røsholt f Lofstad (Haugen og Hvarnes skole) er skjult på bildet.

Reklamer