Heder og ære til Tines Telemarks-meieri

Vi gratulerer så masse til Tine som i dag ble hedret for Chevre Ramsløk frå Haukeli med Spesialitet-merket under selveste Dyrsku´n. En fantastisk god ost!

Fra selveste hovedscenen under Norges største landbruksmesse, fikk Tine utdelt Spesialitet-merket for Chevre Ramsløk frå Haukeli. – Det har skjedd en eksplosjon av kvalitetsprodukter av norsk geitemelk, og Tine er i førersetet, sa avdelingsdirektør Tom Roterud fra Matmerk, da han delte ut diplomet for unik smak.

PR_cec000d9

En stolt vinner. Foto: Matmerk

Chevre Ramsløk er en frisk og aromatisk chevre med myk og kremet konsistens, den lages på ysteriet på Haukeli og har altså nå fått merket for unik smak. En uavhengig fagjury, ledet av Lars Sponheim, har gjort en grundig vurdering av osten. De ble rett og slett imponert over smaken og kvaliteten på denne geitosten.

– Spesialitet-merket er viktig for oss fordi det forteller forbrukeren om et særegent produkt med en unik smak og det håndverket som ligger bak osten, sier meieribestyrer på Haukeli, Hans Nesheim.

Chevre Ramsløk produseres på førsteklasses geitemelk fra gårder og setre som ligger i vest Telemark og Rogaland. Ysteri ble stiftet i 1938 og Chevre Ramsløk er nå ysteriets tredje Chevre som bærer Spesialitet-merket. Osten krever en helt spesiell produksjonsmetode der veldig mye av arbeidet gjøres manuelt.

– Mat med særegen smak og lokal identitet er i vinden. Kvaliteten på det som lages rundt omkring i Norge blir stadig bedre, og nåløyet for å få Spesialitet-merket trangere. Spesialitet er ikke til salgs, det må du både bevise og fortjene, og det gjør denne osten til gangs, sa avdelingsdirektør Tom Roterud fra Matmerk under utdelingen.

Spesialitet-merket er et kvalitetsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk. Merket tildeles av et uavhengig fagutvalg, og merket eies av Matmerk

Reklame