Sender larvikitt til design-London

Den lokale steinsorten larvikitt får en prominent plass når norsk design skal vises fram i London denne uken.

Mellom 24. og 27. september skal larvikitt vises fram foran et kravstort, internasjonalt publikum i utstillingen 100% Norway i Øst-London. Utstillingen er del av den internasjonale, anerkjente London Design Festival, og arrangeres av Utenriksdepartementet, den norske ambassaden i London og Norsk design- og arkitektursenter (DOGA). I år er Norwegian Icons hentet inn som samarbeidspartner.

Sender-larvikitt-til-design-London_medium

Designerne Sverre Uhnger og Thomas Jenkins har laget laget «As long as you like», et modulbasert bord

Larvikitt er en norsk granittvariant som finnes i områdene rundt Larvik. Steinsorten brukes over hele verden takket være Lundhs, en familiebedrift som har blitt nærmest synonymt med larvikitt.

Lundhs er én av fem produsenter som er spesialinvitert av 100% Norway for å vise fram konkrete produksjonsmaterialer- og teknikker. Larvik-bedriften har fått i ansvar å demonstrere produksjon med stein.

Larvikitt er også brukt som material i ett av de utstilte arbeidene på 100% Norway. Designerne Sverre Uhnger og Thomas Jenkins har laget laget «As long as you like», et modulbasert bord som kan takket være ekstra ben og plater gjøres så langt som man vil. Bordet er laget i eik og larvikitt.

Sender-larvikitt-til-design-London

Reklame