80 bilister må parkere bilen etter storaksjon…

Omfattende kontroll viste at ikke alle har alt i orden når de legger ut på veien.

466492428

Kontrollpunkt. Foto: Statens vegvesen

Hele 43 kontrollører var i tillegg til fire politimenn med på storaksjonen. E18 Haslestad, E39 Vesterveien Kristiansand, TV 42 Libru og fylkesvei 407 Tempse var strekningene som ble kontrollert.

Linda Kvammen i Statens vegvesen var ansvarlig for kontroller, og omtaler funnene som graverende.

– Funnene er graverende når det gjelder hvor mange det er som ikke har orden på eu-kontrollen, årsavgift, forsikring osv. Bilbelte bruken er generelt god, men det er mange som kjører rundt som «enøyde banditter», sier hun før hun oppfordrer:

– Vi oppfordrer bilistene til å sjekke lysene slik at en ikke kjører rundt med dårlig eller manglende lys nå i høstmørket. Det er viktig å se og bli sett. Det handler om din og andres sikkerhet. I tillegg anbefaler vi å kjøre med gode dekk. Det er høsten vi har bruk for de beste dekkene, da mye nedbør, løv, vann i vegbanen og kalde nettet skaper usikre føreforhold. Selv om det første snøfallet ikke er over oss enda, må vi være oppmerksomme på at det kan være svært glatte veier.

Reklame