GRUVEBYEN SVEA PÅ SVALBARD ÅPNER FOR TURISTER

Store Norske Spitsbergen Kulkompani inngår samarbeid med Basecamp Spitsbergen om utvikling og drift av turistvirksomhet i gruvebyen Svea på Svalbard. 

Sveasvalbard

Avtalen er et testprosjekt og gjelder fra januar til medio mai 2016.

Vi er veldig fornøyd med at en så erfaren og profesjonell aktør som Basecamp Spitsbergen vil være med på å utvikle Svea  som reiselivsprodukt, sier adm. direktør Wenche Ravlo i Store Norske.

Svea er verdens nordligste operative gruvesamfunn og vi gleder hos til å formidle historien fra svenskenes oppstart i 1917 til det som i dag er et av verdens mest avanserte gruvesamfunn øverst på jordkloden, sier adm. dir. Steinar Rorgemoen i Basecamp Spitsbergen.

Svea tilfører reiselivet på Svalbard en ny dimensjon og våre gjester vil oppleve et fullt operativt gruvesamfunn på nært hold.

Det blir flerdagersturer med overnatting i Svea i kombinasjon med turer til Isfjord Radio og Østkysten i tillegg til heldagsturer med lunsj.

Dette er innovasjon og nytenking i ei krevende tid for samfunnet på Svalbard og vi er glade for at Store Norske ser muligheter og er fremoverlente i sin tenking, avslutter Rorgemoen.