VM-maskoten har fått navn

 

Lillehammer-OL hadde Kristin og Håkon, Trondheim-VM hadde Bark, mens Holmenkollen har hatt både Fnugg, Ull og Braute. Nå har vinterens Skiskytter-VM i Holmenkollen fått sin maskot og navnet er Blink.

Maskot_skiskytter

BLINK

– Vi har fått et meget sjarmerende ekorn som maskot og er veldig fornøyd med det fine navnet det har fått. Det norske folk har gjort en god jobb, sier administrerende direktør i Skiskytter-VM 2016, Per Bergerud.

Navnet på maskoten ble avgjort gjennom en konkurranse i samarbeid med NRK P1 Nitimen der det norske folk bidro med navneforslag. En jury bestående av NRK Sportens Harald Thingnes, Nitimens Jon Marius Hyttebakk og VMs Per Bergerud hjalp til med å plukke ut sine favoritter, som deretter ble stemt på av folket.

Freidig, sporty og folkelig
Selv om maskoten er ny, både i legeme og navn, har den allerede rukket å få personlighet. Ekornet beskrives av VM-arrangøren som blant annet sporty, freidig, vennlig og utadvendt.

– Blink er en energisk liten idrettsutøver, med ski på beina og gevær på ryggen. Det opplever vi at preger personligheten, sier Bergerud.

Braute, Fnugg og Bark
Kristin og Håkon er kanskje Norges-historiens mest kjente maskoter, men det har vært flere ulike navn og skapninger som har frontet mesterskap på norsk jord. Da ski-VM ble arrangert i Trondheim i 1997 het maskoten Bark – og var en grankongle. Ski-VM 2011 hadde to snøfigurer, Ishockey-VM 1999 hadde en isbjørn, mens Elgen Braute frontet Ski-VM i 1982.

– Maskoten er en viktig frontfigur for et hvert mesterskap. Vi ønsket å skape en maskot som gjenspeiler våre verdier og vår grafiske profil. Med Blink som navn føler vi at maskoten er fullkommen, sier Bergerud.

Om Skiskytter VM 2016

Sammen med Norges Skiskytterforbund, Skiforeningen skal VM-selskapet Skiskytter VM 2016 AS arrangere idrettsfest i Oslo fra 3. til 13. mars 2016.

Skiskytter VM 2016 AS har ansvaret for å planlegge og gjennomføre prøve-VM i 2015 og VM i 2016, og eies 70 prosent av Norges Skiskytterforbund og 30 prosent av Skiforeningen. Oslo kommune har vertskapsrollen.