Trivsel på badet: Kvinner vil ha like håndklær – menn vil surfe på nettet

Like håndklær, luksuriøse produkter og duftlys. Det er faktorene for at kvinner skal trives best på badet. Skal du behage menn må du satse på god internettlinje, radio/musikk eller lesestoff.

Bad

Tallene er hentet fra en landsomfattende undersøkelse gjennomført av analyseselskapet YouGov på vegne av baderomsprodusenten Villeroy & Boch Gustavsberg.

Undersøkelsen viser også at én av fem nordmenn bruker 30-60 minutter på badet hver eneste dag. Kvinner og unge uten barn bruker mest tid, men når småbarna kommer, halveres tiden de voksne bruker på badet.

 

Rebecca Duvemyr, PR- og kommunikasjonsansvarlig i Villeroy & Boch Gustavsberg, erkjenner at stereotypene fortsatt står sterkt: Menn sitter lenge på do og leser, mens kvinnene er opptatt av det visuelle inntrykket og gode dufter og kremer.

 

– Jeg synes dette bekrefter våre biologiske forskjeller. Du har den praktiske mannen som bruker alenetiden til å pløye gjennom VG, Facebook eller lese eposter. Så har du den emosjonelle kvinnen som må ha det lekkert rundt seg, og som er opptatt av kroppslig velvære, sier Duvemyr.

 

Én av fem kvinner trenger 30-60 minutter

Undersøkelsen har også sett på hvor mye tid vi bruker på badet i løpet av en dag, og for de aller fleste av oss (54 prosent) er 15-30 minutter tilstrekkelig. Med andre ord det vi trenger for å rekke en dusj og fysiologiske gjøremål. For én av fem kvinner (21 prosent) er imidlertid dette for liten tid – de bruker 30-60 minutter på badet hver eneste dag. For menn utgjør denne andelen kun 14 prosent.

 

Aldersmessig er det også store forskjeller. 29 prosent i aldersgruppen 18-34 år bruker 30-60 minutter. Deretter går tidsbruken nedover jo eldre vi blir. I aldersgruppen 34-54 år utgjør denne andelen kun 14 prosent, og enda lavere er andelen hos de over 55 år (ni prosent). Hvilken livssyklus vi befinner oss i har selvsagt også stor betydning. Andelen blant de uten barn som bruker 30-60 minutter på badet er hele 29 prosent. Blant småbarnsforeldre har dette stupt til 14 prosent.

 

Rommet for å lade batteriene

Duvemyr er ikke overrasket over at kvinner, unge og de uten barn bruker mest tid på badet, men generelt er det liten tvil om at vi bruker stadig mer tid på badet, sier hun:

 

– Vi har sett en stor utvikling på rollen badet spiller i huset. Før var det fort inn og fort ut igjen, mens nå har dette rommet blitt stedet for kvalitetstid alene i en hektisk hverdag. Derfor investerer vi stadig mer i dette rommet også, noe man lett kan se om man sammenligner bad i eldre hus med nyere boliger.

 

– Vi opplever at folk legger mer tanker i hvordan innredningen og produkter til badet skal se ut. Folk vil ha stilrene og smarte løsninger, og er modigere i valg av detaljer som kraner, knagger og håndtak. Vi imøtekommer dette ved å ha et bredt utvalg innenfor både utforming og farger. Felles for alle våre produkter er de smarte løsningene som gjør badet til et attraktivt oppholdsrom, avslutter Duvemyr.

 

Viktigst for trivsel (kvinner) Andel
Like håndklær 38 %
Luksuriøse såpe/sjampo/balsam/kremer 38 %
Duftlys eller lignende 26 %
Radio/musikk 25 %
At jeg kan surfe på mobil og/eller nettbrett 15 %
Lesestoff 11 %
Friske blomster 7 %
Viktigst for trivsel (menn) Andel
At jeg kan surfe på mobil og/eller nettbrett 29 %
Radio/musikk 25 %
Lesestoff 18 %
Like håndklær 18 %
Luksuriøse såpe/sjampo/balsam/kremer 14 %
Duftlys eller lignende 12 %
Friske blomster 6 %
Reklame