FlyViking er i gang…..

FlyViking AS har besluttet å lease en Dash 8-103 som selskapets første fly

Planlagt levering vil være i Calgary, Canada, i månedsskiftet mai/juni, hvor flyet etter nøye teknisk gjennomgang, skal flys over Atlanteren til Norge. Luftfartstilsynets krav til trykkabin på rutefly i Norge, gjorde at valgmulighetene angående flytype ble begrenset. Flyet, en Dash 8-103, er leaset fra Canada og vil bli levert i oppgradert versjon for å kunne operere på hele det Norske rutenettet

viking_air_norway_ola_giaever

Selskapet vil ha operativ base i Tromsø og skal bygge stein på stein. De begynner med dette ene flyet som etter planen skal inn i rute mellom Trondheim – Bodø – Tromsø – Alta – Kirkenes – Murmansk. Dette er en rute som i dag har svak konkurranse og hvor vi mener det er trafikkgrunnlag for lønnsom drift.

 

Reklame