Det er tid for påskekos

påskekos

Påsken står for døren med noen ekstra fridager og er det noe vi nordmenn er opptatt av, så er det kos. Men hva innebærer det egentlig å kose seg? Mange forbinder nok kos med det å samles rundt et måltid. Vi har spurt en gruppe mennesker om hva de helst spiser til middag når de skal ha litt ekstra kos.

Norstat har gjennomført undersøkelsen for Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG). En representativ gruppe av personer i Norge over 15 år har blitt spurt om hva de helst spiser til middag på en fredag eller lørdag når de skal ha litt ekstra kos.

Biff og pizza er på kosetoppen

Halvparten av befolkningen har svart enten biff eller pizza, mens 4 av 10 personer har svart taco. Kanskje ikke så overraskende, men er det egentlig maten eller situasjonen som skaper kosen? Vi har nok alle våre ulike referanser til kos, men enten det er vinglasset eller sjokoladen, biffen eller tacoen kan vi ofte se tilbake på hyggelige øyeblikk og huske situasjonen bedre enn akkurat hva vi spiste. Gode minner skapes når vi har god tid til å lage og spise maten, gjerne sammen med andre.

– Det er ikke noen motsetning i å kose seg og å spise en sunn og god middag, sier informasjonssjef i Opplysningskontoret for frukt og grønt, Gerd Byermoen. Bruk gjerne påskeferien til å finne nye tilbehør til dine favorittretter. Det skaper større variasjon og mer spennende mat.

Tilbehøret skaper nye retter av gamle travere

Bruker du pommes frites og bearnaisesaus til biffen blir måltidet tungt. Hvis du ovnsbaker noen rotgrønnsakersammen med potetbåter får du en et fantastisk smakfullt tilbehør til biffen. Andre gode tilbehør kan være ovnsbakte grønnsaker med potetbåter, eller ratatouille, en fransk grønnsaksgryte som blir både grønnsaker og saus i ett. Forsøk deg frem til du finner din favoritt.

Det er hyggelig å lage pizza sammen. Kanskje er du klar for å lage en alternativ pizza med blomkålbunn og grønnsaktopping? Det er enklere enn du tror. Går dere for en klassisk variant kan vi anbefale å ha en grønn salat sammen med pizzaen. La det grønne få sin naturlige plass på tallerken – det blir fargerikt, sunt og smakfullt, og gir på alle måter en god magefølelse.

Smågodt til kvelds

Verdens beste dessert er et stort fat med oppskåret frukt og bær. Sett det frem sammen med noen nøtter og dere er klare for en hyggelig spillkveld. Tenn lys, finn frem et brettspill, eller en påskequizz og gjør dere klar for kos med familie og venner.

Reklame