Fire nye toppnavn til Kongsberg Jazzfestival.

Mette_Rasmussen_by_Peter_Gannushkin-12-3-e1459335745493

Kongsberg Jazzfestival er en av Norges største og viktigste arenaer for grensesprengende og nyskapende jazz, på et nivå som ikke kan sammenlignes med de andre store jazzfestivalene. Vår internasjonale kvalitetsprofil viser at Kongsberg Jazz tør å skape gode musikkopplevelser gjennom et bredt program, der avantgardesatsingen flagges like høyt som de større folkelige trekkplastrene.

Kongsberg Jazzfestival lever igjen flere grensesprengende og nyskapende artister til årets festival, både veteraner innenfor frijazz til sjangeroverskridende og nye unge lovende.

Alan Silva og Marshall Allen er ekte produkter av 1960-tallets frijazz. Nå møter superveteranene to av dagens mest profilerte ‘frie’ musikere, Mette Rasmussen og Ståle Liavik Solberg på Kongsberg Jazzfestival.

Irene Schweizer & Pierre Favre. Her møter vi to sveitsiske musikere som lenge har vært helt sentrale i europeisk frijazz og improvisasjonsmusikk.

The Young Mothers. Det Austin baserte bandet blir et frydefullt møte med groovy rockerytmer, fresende jazzkor, inntrengende hip hop, gjenskinn av black metal og enda litt til, alt framført med usannsynlig entusiasme, intensitet og energi.

Magnus Aanestad Oseth, trompetisten fra Nedre Eiker er godt kjent i jazzmiljøet på Kongsberg. Nå tar han med seg sin internasjonale kvartett, og eksponeres for et stort festivalpublikum.

Reklame