Ikke la hunden hilse på andre hunder….

 

SONY DSC

Foto: Jan E. Thorstein

Her er 6 grunnen til hvorfor det er en dårlig idé.

Skrevet av Inger Lise Walle

 

Det hender at man treffer hundeeiere som ikke overholder båndtvangen, eller som lar hunden sin flakse fri som en fugl, uten noe som helst kustus. Uansett om du har en hund som er snill, og som elsker andre hunder, så er det ikke alltid at gleden er gjensidig.

1. Den kan være redd og usikker

Noen hunder syntes andre hunder er skumle. Hunden kan ha opplevd et dårlig møte, og trenger litt avstand. Ikke la din glade hund løpe rett bort til en annen hund, uansett om du har den i bånd eller ikke, du vet aldri hva som møter din hund i det andre båndet. Spør i alle fall først.

2. Den andre hunden kan ha agressiv atferd mot andre hunder

Det er ikke noe artig hvis din hund får juling. Det er ikke artig for verken deg, eller den andre hundeeieren.

3. Den andre hunden kan være syk og kanskje smittsom

Av og til blir hunder syke. Noen ganger er det syke uten at eieren vet det, og være smittsomme. Det er ikke verdt å utsette din hund for.

4. Møtende hund kan være tispe med løpetid

Det er ikke så artig om din hannhund løper bort til ei tispe i løpetid, og på kjapt vis gjør deg til «bestemor» eller «bestefar».

5. Hunden kan være under trening

Mange benytter lufteturen til å trene på noe. Enten å gå pent i bånd, eller kontaktrening, balansetrening, kanskje trenes den på å ignorere andre hunder. Det kjedeligste for de fleste hundeeiere er når andre hundeeiere ikke tar hensyn når du prøver å oppdra din hund til å bli en god samfunnsborger.

6. Det kan oppstå uønskede situasjoner

Når en hund går i bånd får den ikke brukt sitt naturlige kroppsspråk, og har heller ikke muligheten til å flykte. Det kan fort bli en kjedelig situasjon når hunder misforstår hverandre.

Dersom du ønsker at hunden din skal møte andre hunder, så spør den andre hundeeieren først.

Kilde: sol.no

Reklame