Bjørnejakt på Nordgardsetra

For mindre enn 100 år siden streifa bjørnen rundt i skogene der Nordgardsetra ligger. Bjørnen var ei fare, spesielt for beitedyra, og derfor blei det jakta hardt på den. Dette vil Tor Bjørvik fortelle om på Nordgardsetra på søndag. Det blir også tur til den gamle bjønnestilla som er bygd opp igjen litt nord for Hestetjønn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hans Røsholt fyrer av den gamle bjønnebørsa ved åpningen av bjønnestilla ved Hestetjønn i 2012.

For øvrig blir det både lørdag og søndag kjøring med hest og vogn, eller med den rosa traktoren «Tassemusa». På søndag blir det også ansiktsmaling for barna, og Saga natursåper vil presentere sin natursåpe.

Nordgardsetra, som ligger like nord for Vindfjellhytta, er nå i full drift, med både kuer, kalver, hester, sauer, griser og høner. Setra er åpen for besøk hver dag, og en kan kjøre helt fram. På vanlige hverdager er det vafler og sveler til salgs. I helgene får en også kjøpt grøt. Et ypperlig turmål for barnefamilier og barnehager.

Åpningstid lørdager og søndager 11-17. Programmet på søndag starter kl. 12.00.

Åpningstid andre dager: 12-16

 

 

 

Reklame