Spennende digital løsning for turister i Kåfjord

Tidligere har Kåfjord kun hatt sommerturister, men i det siste har vinter- og skiturismen i kommunen tatt helt av.

Kåfjord Lyngen.jpg

Digital turistinformasjon i butikk i Olderdalen

Kåfjord som helårsdestinasjon

Flere og flere turister ønsker nå å besøke de storslåtte Kåfjordalpan vinterstid, noe overnattingsstedene tydelig merker. Mange besøkende kommer også på dagsturer til ytre Kåfjord, fra både Lyngen og Tromsø. En økende trend er også nordlysturisme. Reiselivssjef i Visit Lyngenfjord, Georg Sichelschmidt, mener dette er noe man bare har sett begynnelsen på.

– Nordlysturisme er en økende trend. Jo flere tilbud som dukker opp, desto flere besøkende vil man få. Kåfjord er en svært heldig kommune som har gått fra å kun ha sommerturisme, til å bli en helårsdestinasjon for turisme, forteller Sichelschmidt.

Ønsket bedre løsning

En utfordring med denne endringen er å fortløpende kunne gi informasjon til turistene. Kåfjord har kun hatt en bemannet turistinformasjon i åtte uker på sommeren, og i de resterende 46 ukene av året har kiosker og butikker måttet trå til. En liten kommune har ikke økonomi til å kunne drive en helårsåpen turistinformasjon.

– Dette var noe kommunen ønsket å gjøre noe med og rådførte seg oss. Vår oppgave som reiselivsselskap er å utvikle reiselivet i regionen og dermed foreslo vi å etablere digitale turistinformasjoner på butikkene i Kåfjord. Det gjelder å finne enkle og smarte løsninger, forklarer reiselivssjef i Visit Lyngenfjord, Georg Sichelschmidt.

Svært god vert

På oppdrag fra kommunen har Visit Lyngenfjord plassert de digitale turistinformasjonene på Coop i Olderdalen, Joker i Birtavarre og Coop i Manndalen. Disse butikkene har åpent året rundt, fra morgen til kveld og de fleste dagene i uka. Nå kan besøkende få den informasjonen de ønsker fra brosjyrer og de nye touchskjermene, både på norsk, engelsk og tysk.

-Denne løsningen gjør Kåfjord til en svært god vert for tilreisende! I samarbeid med Nord-Troms Studiesenter, har Visit Lyngenfjord i tillegg gitt flere av butikkmedarbeiderne i kommunen utdanning som turistverter, avslutter Sichelschmidt.

Om Visit Lyngenfjord

Visit Lyngenfjord er et reisemålselskap for området rundt Lyngenfjorden og Lyngsalpene i Nord- Troms. Visit Lyngenfjord jobber med å utvikle reiselivet i regionen og drive turistinformasjon på nett og på våre turistkontorer.

www.visit-lyngenfjord.com/no får man informasjon om severdigheter, aktiviteter og overnattinger i Lyngenfjordregionen. Det er også mulig å bestille de fleste reiselivstjenester på nett inkludert pakketurer om vinteren og sommeren.

Visit Lyngenfjord ønsker på vegne av alle rundt Lyngenfjorden, dere hjertelig velkommen hit og skal gjøre vårt beste for å hjelpe til med å tilrettelegge slik at alle besøkende får en unik opplevelse i Lyngenfjordregionen!

Reklame