Gled deg over en flott bringebærsesong i anmarsj

Bringebær
En frisk og litt «hot» dressing med bringebær passer til de fleste salater.
Aldri før har det vært dyrket mer bringebær i Norge. Og nå er de her; de herlige, smakfulle og høyt elskede bringebærene. Sesongen starter tidligere enn normalt på grunn av en varm forsommer. Sorten er Glen Ampel. Ja, lær deg navnet like godt med en gang.

Selv om vi har friske bringebær i butikkene hele året og forbruket totalt har økt med 23 % hvert år de fem siste årene, er det nå det bugner med Glen Ampel. Det er bare å nyte. Den norske bringebærsesongen vil vare til langt ut i august.

De først norske bringebærene som kommer i butikken er dyrket i tunnel, og kommer fra Nordfjord, Sogn, Rogaland, Agder, Vestfold og Buskerud. Og kvaliteten er det ingen ting å si på. Sesongen tegner meget bra.

Den anvendelige røde perlen

Disse røde perlene er naturens beste godteri. Server de gjerne som den beste snacks. Bringebær er perfekt match i salater og som garnityr til spekemat. Bringebær og sjokolade sammen i bakverk er en uslåelig kombinasjon. De er kjempefine som fyll i kaker, i fruktsalater, i smoothies, til is og som topping på frokostblandingen for å nevne noe. En bringebærdressing er også verd å prøve.

Bringebær skal oppbevares kaldt, men det er viktig å temperere dem før servering. Ta bærene ut av kjøleskapet gjerne to timer før servering. Da kommer nemlig den aller beste smaken og aromaen fram smak for fullt.

Helsegevinstene får du på kjøpet

Bringebær er en god kilde til vitamin C og har i tillegg et høyt innhold av kostfiber. Vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer, mens kostfiber er gunstig for fordøyelsen.

Så hva venter du på?

Reklame