Sirkusbjørnen fra Odberg…..

Sirkusbjørnen forside

Med denne boka ønsker forfatterne Bjørn Bergene og Grete Marie Johnsen å hente fram fra glemselen historier, myter og sagn fra Lågendalen, ofte det som er ubetydelig for bygdebøkene, men for viktig til å glemmes.

For summen av de små fortellingene er med på å gi identitet til lokalsamfunnet, som fortellingen om den mystiske damen på prestegårdskjøkkenet, steiner som skjelver, underlige tegn i fjell og en bjørnunge som ender opp som sirkusartist og ble berømt. En tjenestegutt som ville bli rik i en fart er alle de små fortellingene som er med på å gi identitet til lokalsamfunnet.

 

Grete_skriver_hilsener-800_DSC07028

Grete Marie Johnsen (f.1953) har bodd det meste av liv sitt på Brunlanes. I dag bor hun i
Lågendalen ved Kvelde.  I tillegg til å være forfatter er Grete Marie også illustratør og kunstmaler.

DSC01500

Bjørn Bergene har foruten sin gårdsdrift gjennom livet beveget seg ut i mange yrker, og har utgitt et tosifret antall memoarbøker, en reiseskildring og ei kokebok. I tillegg betegner han seg selv som Lågendalens største skutemaler.

 

 

 

 

 

Reklame