Bytter ut ribbe med sol og tapas

Mens noen av oss er i gang med julevask og julebakst, har andre helt andre planer for jula. Mange velger nemlig å tilbringe høytiden i varmere strøk.

I følge Norges største reisearrangør, Ving, er 95 prosent av reisene i juleukene utsolgt, og de aller fleste velger seg Gran Canaria og Tenerife som reisemål.

Sol og Tapas

Mange nordmenn bytter ut stress og mas med varme og mer tid til familien.

– 90 prosent av gjestene våre som skal reise bort i jula skal til Kanariøyene, forteller informasjonssjef i Ving, Siri Røhr-Staff.

– Jeg tror mange velger seg klassikere som Gran Canaria og Tenerife fordi det er kjennes trygt og godt. Man ønsker kanskje ikke å gamble med nye reisemål akkurat i julen. På Kanariøyene vet nordmenn at de får sol, bad og gode opplevelser – uansett alder på de som reiser. Ofte reiser man jo hele familien i jula, sier hun.

Også Thailand er en populær destinasjon for juleferien.

– De som reiser til Thailand velger ofte å være borte i to uker, og direkteflyene våre til Phuket er faktisk så godt som fulle i hele desember, sier informasjonssjefen.

Reisearrangøren Ving ser en økning på 10 prosent fra i fjor når det gjelder salg av juleferier.

– Det er helt klart en sammenheng mellom antall fridager i jula og hvor mange som bestiller reiser på denne tiden. Samtidig ser vi også en tendens til at flere ønsker å bytte ut stress og mas her hjemme i julen med mer tid til hverandre i varmere strøk. Hele familier reiser og feirer høytiden sammen – langt bort fra snø og kulde. Jeg må innrømme at det virker litt fristende selv, sier Røhr-Staff.

Sol og Tapas 2

Reklame