Tidenes sommer og passasjerrekord på Torp!

På Torp har det aldri vært flere reisende enn i år. Passasjerveksten i juli var på 4,2 % sammenlignet med samme måned i 2017. Totalt reiste 213 273 passasjerer til/fra Torp i juli. Dette er den beste juli noensinne og et høyeste antall reisende for en måned i Torps historie.

Torp flyplass -kort2

Utenrikstrafikken ga en vekst på 4,0 % og utgjorde i juli totalt 186 645 passasjerer. Antall innenriksreisende var 26 628, og endelig ser vi en vekst i innenriksmarkedet på 5,7 %. Dette skyldes i hovedsak Widerøes sommerrutene til Bodø og Tromsø som er tilbake og har vært svært populære.

I årets første 7 måneder har 1 206 226 passasjerer reist til/fra Torp, en fin vekst på 8,4 % i forhold til samme periode i fjor. Dette gjør Torp til den flyplassen i Norge som for tiden har størst vekst. Så langt i år har utenrikstrafikken en vekst på 12,1 %, med hele 1 009 097 reisende. Dette gjør Torp til tredje største flyplass for utenrikstrafikk i Norge, kun slått av hovedflyplassen på Oslo Gardermoen og Bergen Flesland.

Innenrikstrafikken i årets første 7 måneder viser en liten nedgang på 7,2 %, og antall reisende var 197 129.

Sammen med Wizz Air er det særlig Ryanair som vokser på Torp, i tillegg har Norwegian hatt en økning i antall reisende til Spania, som er nordmenns klare feriefavoritt.

Ryanair og Norwegian har til sammen hatt nærmere 20 ukentlige avganger til Spania. I tillegg har vi hatt stor trafikk med flere ruter til Polen hvor nordmenn til fulle har oppdaget flotte feriesteder som bl. annet Tri-City, med badebyene Sopot og Gdynia like utenfor Gdansk.

«Vi har hatt tidenes sommer på Torp med et fantastisk godt tilbud til passasjerene og svært fulle fly. Det aller meste har gått på skinner ikke minst takket være alle våre dyktige og erfarne kollegaer i «Team Torp» som har stått på i en hektisk tid.  Vi har kunnet ta godt imot passasjerene og har blant annet delt ut gratis is til reisende barn. Vi mener også at den raske, oversiktlige og effektive terminalen vår er svært fordelaktig for barne-familier i feriemodus.

Fortsetter dette blir det ikke bare rekordår på Torp, men da passerer vi endelig 2 millioner reisende på årsbasis for første gang», sier en svært fornøyd markedssjef.

Reklame