Koronaviruset: Europeiske Reiseforsikring dekker nå avbestillinger til nye områder…..

På bakgrunn av Folkehelseinstituttets anbefalinger dekker Europeiske Reiseforsikring nå avbestillinger til flere områder i Nord-Italia, samt til Sør-Korea.

Europeiske Reiseforsikring dekker nå avbestilling av reiser til Sør-Korea, samt til områdene Lombardia, Veneto, Emilia-Romagna og Piedmonte i Nord-Italia. Foto: Scanpix/Europeiske

Folkehelseinstituttet (FHI) har i dag utstedt nye reiseråd. Her fraråder de nordmenn å reise til Sør-Korea, samt områdene Lombardia, Veneto, Emilia-Romagna og Piemonte nord i Italia, på grunn av den store spredningen av koronaviruset.

– I kjølvannet av Folkehelseinstituttets oppdaterte reiseråd vil vi i Europeiske Reiseforsikring nå dekke avbestillinger av reiser til disse områdene, sier Andreas Bibow Handeland, kommunikasjonsrådgiver i Europeiske Reiseforsikring, en del av If.

– Ifølge vilkårene har de reisende 14 dager på seg til å avbestille etter at reiserådet blir utstedt, så vi dekker nå avbestillinger til de aktuelle områdene til og med 17. mars, fortsetter Handeland.

I tillegg velger vi å gjøre individuelle vurderinger for reisende som har bestilt tur til Kina. Her har antallet henvendelser roet seg betraktelig den siste tiden.

Dekker karantene i inn- og utland

Vi i Europeiske Reiseforsikring, Norges største reiseforsikringsselskap, får hver eneste dag rundt 200 henvendelser om koronaviruset. De aller fleste har bekymringer knyttet til kommende reiser, og mange har frykt for å bli satt i karantene.

– Det å bli satt i karantene kan for mange være en skremmende opplevelse, og det er også et økonomisk perspektiv å ta hensyn til. Dersom lokale myndigheter holder våre kunder i karantene, vil vi dekke hotellovernatting i inntil 14 dager, sier Handeland.

Dette gjelder ikke dersom man reiser til områder UD eller FHI fraråder å reise til, for der gjelder ikke forsikringen.

– Nå som viruset også spres i Norge er det viktig å presisere at vi også dekker karantene på reiser innenlands, dersom myndighetene iverksetter dette. Men det gjelder ikke på hjemmeadresse, på studiested eller på arbeidsplassen, sier Handeland.

– Dersom man skulle bli satt i hjemmekarantene blir man automatisk sykmeldt. Går man glipp av en reise, og fremviser dokumentasjon på dette, dekker vi avbestilling av reisen, sier Handeland.