Tredjeplass til Silje Norendal fra Kongsberg

 

 

 

Dew Tour er en viktig konkurranse, spesielt i år, for å måle krefter med de andre kjørerne i forkant av OL. De største navnene deltar både på jente- og guttesiden, og de norske kjørerne viser seg nok en gang stabile i toppen.

Silje Norendal konkurranse 700

Norendal leverer blant verdenstoppe. Foto: Snowboardforbundet

 

 

-Det var gøy å kjøre, men ganske vanskelig med fart. I treninga kom jeg ikke engang over siste hoppet. Da vi begynte å kjøre gikk sola ned, så det ble skygge i hele løypa, men jeg fant ut at skygge var visst bra, for da gikk det litt fortere, sier en smilende Silje Norendal

 

 

Kongsbergjente var uheldig i sitt første run, men nerver og press kunne ikke stoppe henne. I sitt andre run satte hun triksene sine bra, og tok dermed ledelsen (86,2 poeng) da det bare var to kjørere igjen etter henne. Finske Enni Rukajärvi tok en knepen ledelse med 89,4 poeng på Silje, men tilslutt var det atter en gang amerikanske Jamie Anderson som stod øverst på pallen etter et utrolig run og 96 poeng.

 

 

-Jeg tryna første runnet, og det gjorde meg veldig nervøs før andre runnet, så jeg er veldig fornøyd med bare å klare å lande et run i dag egentlig, sier Norendal om konkurransen.

 

Silje Norendal pall 700

Landslagssjef Thomas Harstad er ikke overrasket over å se Silje på pallen i dag:

 

-Selvfølgelig er det veldig gøy å se Silje kjøre inn nok en pallplassering, men dette kom ikke som noe sjokk på meg. Silje har jobbet veldig målbevisst over lang tid og jeg har sett en selvsikkerhet i hennes kjøring den siste tiden som jeg kanskje har savnet litt før. Nå kjører hun med mye mer trykk, og hun har helt klart blitt sterkere fysisk og psykisk. Jeg er veldig imponert over Silje i dag, og det er godt å se hun er i flyten nå foran OL. Foto: Snowboardforbundet

 

Tre norske videre etter guttenes semifinale i slopestyle

 

 

Det var høyt nivå under guttenes kvalifisering, og det måtte et nærmest perfekt run til for å kapre en av de 16 finaleplassene. Ståle Sandbech kvalifiserte seg i dag som nummer 8 og beste norske.

 

 

-Det var fint vær og sol, men vinden gjorde det vanskelig å få fart til å gjøre de triksene man ville. Det gikk bra for meg, men dårligere for noen andre norske.

 

 

Forhåpentligvis er det ikke noe vind under finalen på søndag, så vi får gjort de triksene vi vil, men det vet man aldri her i Breckenridge, sier Sandbech

 

 

Landslagssjef Thomas Harstad er selvsagt fornøyd:

 

 

-Guttenes kvalifisering idag var veldig tøff, og ikke uventet var det kanskje det høyeste nivået noensinne. De norske gutta klarte seg veldig bra, og viste at de holder topp nivå. Vi har 3 norske i en finale på 16 kjørere, dette er veldig bra. Gjermund Bråten kom en plass utenfor finale, som er synd siden han kjørte utrolig sterkt i hele dag.

 

 

Spennende siste minutter

 

 

Gjermund Bråten (23) fra Torpo lå på den nervepirrende 16. plassen da landsmennene Ulrik Badertscher (25) fra Nittedal og Aleksander Østreng (22) fra Rykkinn stod igjen som de siste to kjørerne på toppen. Ulrik leverte et bra run i sitt siste forsøk, men tekniske problemer med kameraene som dommerne benytter gjorde at de fikk vanskeligheter med å dømme runnet hans. Han ble kjørt til toppen for å kjøre på ny. I mellomtiden kjørte Aleksander Østreng som var siste mann ut. Han kjørte solid og kom videre med en 14. plass. Etter at Aleksander hadde kjørt viste det seg at de fikk dømt Ulrik allikevel, og han endte opp på 15. plass og fikk seg dermed en finaleplass, og Gjermund dessverre ble dyttet ned på den sure 17. plassen og så finalen ryke.

 

 

Shaun White stjal showet

 

 

Amerikanske Shaun White beviste at han er tilbake i toppen, ikke bare i halfpipe, men også i slopestyle. Etter semifinaler leder han i begge grener og målet hans er uten tvil å ta gull i både slopestyle og halfpipe under de olympiske leker i Sochi om 2 måneder.

 

 

Guttenes finale kjøres søndag kl 21.00 norsk tid.