Sykehjem i Sandefjord til topps i Årets Matgledebedrift

Nygård Sykehjem i Sandefjord ble vinneren under kåringen av Årets Matgledebedrift. Det er første gang et institusjonskjøkken har vunnet denne prisen.

Sykehjem_Foto_Colourbox

Sykehjem, Foto: Colourbox

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug gratulerer Nygård Sykehjem med utmerkelsen, representert ved avdelingsleder Erlend Eliassen. – Maten skal være dagens høydepunkt for eldre og syke på institusjonen, og det ser ut til at det er nettopp det Nygård Sykehjem har fått til, sier Listhaug.

– Prisen betyr enormt mye for oss, spesielt fordi vi er representanter for dem som trenger god mat mest og fordi vi trolig har minst penger til å lage maten og finne på nye ting, sier avdelingsleder ved Nygård Sykehjem, Erlend Eliassen.

– Vinneren av Årets Matgledebedrift 2014 legger stor vekt på at maten både skal lukte og smake godt, de er flinke til å tenke utenfor boksen, og de har en gjennomgående god filosofi på arbeidsplassen, sa juryformann og mesterkokk Ørjan Johannessen under kåringen.

Listhaug har tatt initiativ til at syke- og aldershjem skal inspireres til mer matglede og hyggelige måltidsopplevelser bl.a. ved å tilby kurs for kjøkken- og postansatte.