I Vikersund’s skiflygingsbakke er snøen sikret….

På litt over to dager er 1.200 lastebillass med snø produsert i skiflygingsbakken i Vikersund. Dermed er snøen sikret til rennene i februar.

Vikersund  snø

Snøen er sikret i Vikersundbakken. Foto: Vikersund.no

Perfekte værforhold med stabile kuldegrader har gjort det optimalt for snøproduksjon i verdens største skiflygingsbakke. I løpet av 2-3 døgn i romjulen har snøspydene produsert ferdig 12.000 kubikkmeter med snø til verdenscuprennene 13-15. februar.

– Vi hadde produsert noe ferdig på sletta, men det har gått veldig raskt med bakken, forteller bakkesjef Odd Brandtenborg. I en årrekke har han produsert snø til alle hoppbakkene i Vikersund hoppesenter. Men han kunne faktisk vært ferdig enda raskere i år.

– Den stabile kulda har gjort at vi kan produsere snø uten å stoppe opp, det gjør jobben mye enklere. Men vi har hatt utfordringer med tilgang til vann. Det er både lite snø innover åsen som gir mindre tilsig i bekkene vi henter vannet fra, og dessuten har det vært så kaldt at bekkene har frosset til. Derfor har vi kjørt på en tredjedels maskineri, forteller snøveteranen. På det meste gikk 11 snøkanoner.

Du kan lese mer her