Telenor legger ikke ned fasttelefonen……

Nå dropper Telenor planene om å kutte ut fasttelefonen.

Vintage rotary phone

Gammel type telefon. Illustrasjonsfoto: Jan E. Thorstein

Antall nordmenn som har fasttelefon, faller raskt. Men mange eldre vil ikke gi slipp på den tradisjonelle hjemmetelefonen.

I 2000 hadde Telenor 2 millioner fasttelefonabonnenter. I dag er det 400.000 igjen. De siste årene har 90.000 kvittet seg med fasttelefonen årlig.

Nedgangen har vært på nesten 15 prosent i året. Det tror vi kommer til å fortsette, sier moderniseringssjef i Telenor, Arne Quist Christensen, til NRK.

Han opplyser at de fleste sier opp fordi de bruker mobiltelefonen i stedet. Men noen grupper holder fast på telefonen med plugg i veggen.

– De eldre setter stor pris på den tryggheten og kvaliteten fasttelefonen gir. Dessuten liker de å ha et telefonnummer som er kjent for alle de har kontakt med, sier Quist Christensen.

Telenor hadde i utgangspunktet tenkt å stenge fasttelefon-nettet i 2017. Men nå har selskapet gått vekk fra den tanken. Moderniseringssjefen opplyser til NRK at alle som ønsker, nå skal få beholde fasttelefonen så lenge de vil. (©NTB)

Hvert år investerer vi over 4 milliarder kroner i å oppgradere og modernisere telefon- og datanettene i Norge. Moderniseringen betyr at vi gjør flere ting samtidig. Vi bygger ut mobil- og fibernettet, og vi moderniserer kobbernettet flere steder. Vi vil tilby både telefon- og bredbåndstjeneste på alle disse nettene i all overskuelig framtid.

Reklame