Ferieforbruket synker, men budsjettet sprekker……..

Nordmenn planlegger å bruke mindre penger på sommerferien i 2015 i forhold til i 2014, men færre tror de holder seg til det planlagte budsjettet, viser en ny omfattende undersøkelse fra den uavhengige reisesøkesiden momondo.no

– Resultatet kan tyde på at nordmenn har blitt påvirket av de dystre spådommene for 2015 med tanke på svekket kronekurs og fall i oljeprisen. Dette kan sannsynligvis skyldes medias økte fokus på området den siste tiden, sier Camilla Moe Bogen, markedsansvarlig i momondo.

Alicante, Spania

Alicante, Spania

32 prosent svarte at de planla å bruke mellom 15 001 og 37 500 kr på sommerferien i fjor, i år viser undersøkelsen at det er 30 prosent som planlegger å bruke dette beløpet.

Budsjettet sprekker

Selv om nordmenn planlegger å bruke mindre penger på sommerferien i 2015, viser undersøkelsen at flere planla å holde seg til budsjettet i fjor. Hele 51 prosent oppga at de vanligvis holder seg til budsjettet, men i år ser man at dette tallet synker til 43 prosent.

-Dette tyder på at nordmenn nok har prøvd å dempe forventningene til årets feriebudsjett, men er klar over at det fort kan være urealistisk og dermed tar de høyde for at det sprekker, fortsetter Moe Bogen.

Fortsatt høyest forbruk i Skandinavia

Når man sammenligner resultatene fra undersøkelsen i Sverige og Danmark ser man derimot at svenskene og danskene fortsatt bruker mindre penger enn nordmenn når de er på ferie.

25 prosent av svenskene planlegger nemlig å bruke mellom 15-37 000 kr og hos danskene er tallet enda lavere med 18 prosent.

-Dette viser at nordmenn fortsatt har god råd og høye forventninger til feriekvaliteten. Vi liker å bruke penger på å reise og kommer sannsynligvis til å fortsette med det selv med litt dystrere spådommer enn vi er vant til, avslutter Moe Bogen.

Om undersøkelsen

Undersøkelsen er gjennomført av Radius kommunikasjon på vegne av momondo. Analysen tar for seg reisevaner- og trender i 14 land. I tillegg til Norge omfatter undersøkelsen blant annet Sverige, Danmark, Tyskland, Frankrike, Storbritannia og USA. Dataene er innsamlet i perioden den 12. til 25. januar 2015 blant 1000 respondenter i hvert land. De norske respondentene er i alderen 18-65 år og representativt fordelt i tilknytning kjønn, alder, utdannelse og geografi.