Norske pølser med «mye kjøtt» inneholder faktisk ganske lite kjøtt.

Gildes «kjøttpølse» inneholder bare 57% kjøtt. Ellers inneholder de vann, stivelse, sukker, stabilisatorer og 3 konserveringsmidler. Tidligere røkte man pølsene for å konservere dem.

gildekjottpolse-300x219

For det første er ikke 57% mye kjøtt. Drar du til Sverige er det svært vanskelig å finne pølser med mindre enn 70% kjøtt, og vanligvis er kjøttinnholdet der 75% eller høyere.Gilde selv sier at pølsene er «Laget av mye godt kjøtt». Her serverer de oss to svært tvilsomme påstander i én og samme setning:

For det andre er ikke kjøttet spesielt godt. Pølsene lages av den dårligste kjøttsorteringen.

Det er vanskelig å forstå at de har lov til å markedsføre det som de gjør.

Visste du forresten at kvaliteten på tarmene som brukes til norske pølser er svært høy? Dette er ikke fordi vi er så kresne på pølsekvaliteten, men fordi norske pølser (i motsetning til utenlandske) inneholder så mye vann at tarmer med normal kvalitet vil gi svært stygge pølser.

De aller fleste pølser i Norge inneholder bare rundt 50% kjøtt. Når det er sagt, må det nevnes at det er mulig å finne norske pølser med mye kjøtt også, men du må som regel lete en stund. Den økologiske produsenten Grøstad har f.eks pølser med opptil 92% kjøtt. Når du regner på hva du betaler for store mengder vann og potetmel i «billige» pølser, er det ikke sikkert de «dyre» er så veldig dyre likevel.

Reklame