120 på historielagstur til Komma

Sommerværet viste seg fra sin beste side da 120 mennesker var med Hedrum historielag på tur til Komma, denne ensomme Treschowgården nord i Farris. Mange av de som kom, hadde røttene sine i Farrisbygda, og det ble mye gjensynsglede.

Reidar_Nordkveldemoen_komma_mg_19464w

Den gamle Treschow-gården, Komma . Foto: Reidar Nordkveldemoen

009

Gerd og Arne Komma bor og trives i Komma. Arne har bodd her i hele sitt 84-årige liv. Onsdag hadde de besøk av 120 gjester. Foto: Tor Bjørvik

011

Børkomma er en idyllisk plass nede ved Farris. Her har Komma og Kommedal båtplass og badeplass. På bildet ser vi fra høyre Einar Sorknes, Tone Langmoen Kalbakk og Åsta Herland. Åsta fortalte fra den gangen Herland kjørte varerute i Farrisbygda. Det var en interessant, om enn noe tidkrevende, opplevelse. Foto: Tor Bjørvik

Bilde 012

Tore Arne Komma fortalte fra sine oppvekstår og ungdomsmiljøet i Farrisbygda. Vi forsto at de fikk god trening i kortspill. Foto: Tor Bjørvik

Reklame