Norwegian med ny passasjerrekord og fulle fly i juli

Den gode passasjerutviklingen fortsetter for Norwegian i juli. Selskapet setter ny passasjerrekord med nærmere 2,7 millioner reisende, det høyeste antallet i en enkeltmåned noensinne. Juli måned var også preget av stor reiselyst i alle markeder og fulle fly. Fyllingsgraden denne måneden var på hele 94 prosent – aldri har flere Norwegian-seter vært fylt i en enkeltmåned.

Norwegian_chsp4asyxfxpt1u7mpan

I juli fløy 2 690 458 passasjerer med Norwegian, en økning på 8 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 7 prosent, mens kapasiteten (ASK) økte med 1 prosent denne måneden. Fyllingsgraden på 93,8 prosent er en økning på hele 5,6 prosentpoeng fra samme måned i fjor. 97 prosent av setene på langdistanseflyene var fylt i juli.

– Det er svært gledelig at så mange har valgt å fly med Norwegian i juli at vi både setter ny passasjerrekord og fyller flyene bedre enn noen gang tidligere. En fyllingsgrad på 94 prosent betyr at etterspørselen er like god i veletablerte markeder i Skandinavia som i nyere markeder som Storbritannia, Tyskland, Spania og USA. Det viser at Norwegians internasjonale strategi er i ferd med å sette seg og vi er enda bedre rustet til å møte den harde konkurransen i lufta framover, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Norwegian gjennomførte 99,9 prosent av de planlagte flygningene i juli, hvorav 76 prosent gikk på oppsatt rutetid.