Hit reiser en halv million nordmenn

– For mange av oss er det å reise til Kanariøyene nesten det samme som å dra på hytta. Vi returnerer til det samme stedet år etter år, vi kjenner lokalmiljøet som vår egen bukselomme og føler oss nærmest som innfødte, sier markeds- og kommunikasjonssjef Tonje Løkaas Fossum i Ving.

b3sje0tztto7szybffst

Ingen over – ingen ved siden av. Kanariøyene forblir nordmenns mest populære reisemål, med Gran Canaria som den ubestridte vinneren. Over en halv million nordmenn er ventet til øyene i løpet av 2015, i følge Norges største feriearrangør Ving.

Hun får støtte av tall fra Gran Canarias Tourist Board. I løpet av 2014 besøkte 528 898 nordmenn Kanariøyene, og av disse så hadde hele 85 prosent vært på øyene tidligere.

– Faktisk så hadde så mange som 21 prosent, eller over 100 000 av de norske Kanarituristene vært på øyene 10 ganger eller mer! Dette viser jo hvilken stor plass Kanariøyene har i hjertene til oss nordmenn, fortsetter Løkaas Fossum.

Hun trekker frem den korte flyreisen, stabilt vær og kun en times tidsforskjell som noen av de viktigste årsakene til nordmenns forkjærlighet for Kanariøyene. I løpet av vinteren regner Ving med å selge 114 000 reiser til Kanariøyene. Det store flertallet skal til Gran Canaria.

– På Gran Canaria har vi over 300 hotell, vi har avreiser fra 14 flyplasser, fleksible reiselengder og alle våre populære hotellkonsept. I januar åpner vi dessuten dørene til vårt nye, lekre Ocean Beach Club i Playa del Cura. Dette kommer nok til å bli mange nordmenns nye favoritthotell, spår markeds- og kommunikasjonsdirektøren.

Totalt reiste 356 000 nordmenn til Gran Canaria i 2014, mens 126 000 valgte Tenerife. På tredjeplass ligger Lanzarote med 39 000 norske gjester i 2014.

Ving er Norges største reisearrangør med reiser til mer enn 300 reisemål i over 40 land. Ving arrangerer charterreiser, fleksible pakkereiser med rutefly, i tillegg til flybilletter og hotell for de som vil reise på egen hånd. Reisene selges via internett, telefon, i egne butikker samt utvalgte reisebyråer over hele landet. Ving Norge AS har 89 ansatte og over 400 000 reisende årlig.

Reklame