Info fra Statens Vegvesen om Larvikstunellen og framdrifta…

Her skal vi vise noen bilder fra status på veibyggingen fra Bommestad mot Haga portal og Larvikstunnelen. Siden E18-trafikken skal passere her helt fram til åpning av den nye veien, må trafikken legges om fra tid til annen. Nå er det nordgående felt som skal ferdigstilles nærmest Bommestad-krysset, slik at dagens E18 kan «låne» disse feltene imens vi jobber med sydgående felt mot Haga portal. Høyeste punkt før veien skrår nedover mot Haga portal er ved Nordlitoppen. Det er ca. 400 meter derfra til tunnelåpningen som ligger ca. 17 meter lavere. Tunnelen fortsetter i nedoverbakke helt til laveste punkt rett under Brattli. Derfra går det oppover mot Farriskilen. Stigningen i tunnelene blir på ca. 4%.

Statens vegvesen E18 Larvik sitt bilde.
Statens vegvesen E18 Larvik sitt bilde.
Statens vegvesen E18 Larvik sitt bilde.
Statens vegvesen E18 Larvik sitt bilde.
+2