Feirer Bergen Filharmoniske med frimerke

I 250 år har Bergen Filharmoniske Orkester gledet sitt publikum med musikk på høyt nivå. Posten hedrer jubilanten med et eget frimerke.

Frimerke_ec07fe05-2bf3-4ff0-904e-1ddde2c652ac-main_image

Administrerende direktør Bernt Bauge i Filharmonien (til venstre) og frimerkedirektør Halvor Fasting i Posten viser fram jubileumsfrimerket.

Orkesteret – som fram til 1987 het  Musikselskabet Harmoniens Orkester – har hatt Edvard Grieg som kunsterisk leder og Johan Halvorsen som dirigent. Med base i Grieghallen i Bergen er orkesteret aktivt både med innspillinger og konserter. I jubileumsåret har orkesteret etablert en egen gratis strømmetjeneste. I dag har orkesteret 101 musikere fra mer enn 20 nasjoner.

Frimerket Posten gir ut viser den unge fioliniststudenten Sarah-Erin Bye foran Grieghallen. Hun har tidligere spilt med Filharmonien, og studerer nå ved Norges Musikkhøyskole.

– Bergen Filharmoniske Orkester er hele Vestlandets orkester, og holder internasjonalt nivå. Vi er glade for å kunne utgi et flott frimerke for å markere de 250 årene. Det sier stt at orkesteret har virket siden Mozart var ni år gammel,  sier frimerkedirektør Halvor Fasting i Posten.

Bergensdesigneren Lasse Michelsen står bak frimerket, som er i salg lørdag 3 oktober.

Reklame