Få klager på veterinæren

Å bli rettferdig behandlet er viktig for forbrukerne. En undersøkelse Forbrukerrådet har gjort viser at de fleste er godt fornøyd med veterinæren sin, men er de misfornøyd velger sju av ti å ikke klage.

bjorntvedt_Jo_inge_mindre

– Problemet er at de misfornøyde ikke tror de når frem eller ikke vil bruke tid på å klage. Litt under halvparten tror det ikke nytter, mens resten ikke vil bruke tid på det, sier Jo Inge Bjørntvedt ved Forbrukerrådet i Buskerud, Telemark og Vestfold..

Ny meklingstjeneste for stor marked

Veterinærtjenester er et stort marked i Norge. Det blir bekreftet av undersøkelsen. Tre av ti kunne fortelle at de har vært hos veterinæren. Det finnes ingen egen klagenemnd for veterinærtjenester, men har du kjøpt en veterinærtjeneste etter 1. juli kan du bruke vår nye meklingsordning.

– Undersøkelsen viser at det lønner seg å klage. Veterinæren er enig i to av tre klager. Vi håper vår nye meklingsordning fører til at flere vil søke rettferdighet. Den er gratis, og nettbasert slik at den skal være enkel å benytte seg av, sier Jo Inge Bjørntvedt.

Her kan du lese mer om den nye klageordningen.

Slik velger du veterinær

Når kjæledyret ditt trenger veterinær, er det lurt å bruke litt tid på å sikre trygg behandling til riktig pris.

  • Ta utgangspunkt i hva kjæledyret trenger.
  • Sjekk hva forsikringen din dekker.
  • Finn en veterinær med riktig autorisasjon og kompetanse.
  • Sjekk hva behandlingen koster og vær på vakt overfor gebyrer.
  • Les om hva andre skriver om veterinæren.

Her kan du lese mer om veterinærtjenester