Nå er langrennsporene åpne i Trysil……

Torsdag 29. oktober åpnet 6 km langrennsspor for skøyting og klassisk i Trysil og skisesongen er i gang. Det er stor pågang for å trene i Trysil og mange treningsgrupper har meldt sin ankomst til Trysil på grunn av bra treningsforhold.

Løypene legges. Foto: Destinasjon Trysil

Løypene legges. Foto: Destinasjon Trysil

– Det er stor interesse for å komme til Trysil på treningssamling. 7000 treningsdager er bestilt allerede, men vi har gode forhold og plass til flere, sier en fornøyd Torbjørn Amdal, leder i Trysilfjell Utmarkslag. – Nå håper vi på kuldegrader og at løypene holder seg godt fremover. Vi ønsker oss selvfølgelig snø og kuldegrader slik at vi kan produsere mer snø.

Et tilbud for alle

Det er snølagt 6 km med ca 5 meter bredde og 30 cm tykkelse. Sporene går forbi skiskytterarenaen og er flomlyst frem til kl 22.

– Dette tilbudet er både for treningsgrupper og for privatpersoner, forteller Amdal. – Grupper må forhåndsbestille treningstid på dagtid, mens privatpersoner kan komme på drop in og får trene dersom det er plass. Etter kl 17 er det åpent for alle å trene uten forhåndsbestilling.

Ny treningsavgift

Nytt i år er at alle som går på tidligsnøen frem til 15. desember må løse inn en treningsavgift på kr 50 per person per dag. For grupper dekker avgiften to økter per dag. Avgiften inkluderer løyper med høy kvalitet, adgang til smørebu og start/målhus (toaletter og garderobe). En serviceperson er på plass og organiserer treninga og følger opp gruppenes behov under treningen.

– Dette gjør vi for å regulere og kvalitetssikre treningen for våre gjester.

Mange proff-team, store norske, svenske og danske idrettslag, Juniorlandslaget i langrenn og Hedmark Skiskytterkrets er av de som har meldt sin ankomst til Trysil på grunn av bra treningsforhold.

– Vi gleder oss over å være i gang med vintersesongen og ser frem til å ønske både landslag, idrettslag og de treningsivrige velkommen til Trysil. Vi vet det er mange som lengter etter snøen og det er bra at aktørene i Trysil bidrar til at flere får bra treningsforhold tidlig, sier turistsjef Gudrun Sanaker Lohne i Destinasjon Trysil.

Reklame