Slik får du fart på juleskinka

Den klassiske juleskinka er en lettvint, god og selvskreven gjest på middagsbordet hos de fleste i julen. Her er kokkens tre tips som setter ekstra smak på skinka i år.

juleskinka

Julemat.  Foto: Matprat

–Juleskinka er en enkel og smakfull råvare som passer like godt til hverdagsmiddagen som når man får venner eller familie på besøk, sier Magnus Tvedt-Øresland, kokk og matrådgiver i MatPrat.

–Det finnes alltid en god grunn til å sette frem juleskinka, fordi den er en råvare som kan tilberedes og presenteres på så mange forskjellige måter. I sin enkleste form, eller med noe mer forberedelser. Siden det tross alt snart er jul, vil jeg dele tre av mine beste tips til hvordan du kan servere en av julens beste råvarer, sier Tvedt-Øresland.

Behagelig mett med digg julesalat

For den som er fysen på en julesalat, er veien like kort som den er god. Kutt opp litt juleskinke i strimler og bland den med pære, fiken, granateple og sennepsvinagrette. På et blunk har du laget en sprø og deilig salat som garantert får deg i julestemning.

–Da førjulstiden ofte byr på mye kraftig kost, kan det være toppers å spise seg behagelig mett på en digg salat. Juleskinke, pære og tørket fiken er rett og slett en svært smakfull kombinasjon som gjør deg glad i magen, sier MatPrat-kokken.

Les oppskriften her.

Omelettens stemningsfulle fetter

«Frittata» er en italiensk bondeomelett, og et enkelt, raskt og deilig måltid. Bruk strimler av juleskinke, og bland det sammen med poteter og spinat. Finn frem stekepannen og gå frem som når du lager en vanlig omelett. Nyt den i sin naturelle form eller skjær den i biter og server som juletapas.

–Det finnes alltids en god anledning til å lage en julefrittata. Jeg kan nevne eksempler som til frokost, lunsj, middag, kvelds eller enkelt vennelag. Å lage en frittata er en kjempefin måte å bruke juleskinka på, og smaker ordentlig godt, sier Tvedt-Øresland.

Les oppskriften her.

For den som liker å dele

Julen er til for å deles. Vi deler på opplevelser, på julestemningen, på hyggen, på roen, og ikke minst på maten. En såkalt «sharingmeny» i form av røkt juleskinke med tilbehør, skaper i følge MatPrat-kokken felles matglede, fordi alt som står på bordet skal sendes og deles mellom middagsgjestene.

– jeg elsker å sitte ved et matbord sammen med gode venner, dele god mat og drikke og bare være i nuet. Røkt juleskinke med masse supergodt tilbehør gjør susen i en sådan setting, avslutter MatPrat-kokk Magnus Tvedt-Øresland.

Les oppskriften her.