Julens fem beste appelsindesserter

Julens appelsiner bringer med seg smak og sødme fra solfylte Spania. I 2014 spiste vi 33.313 tonn appelsiner i Norge, nesten 6,5 kg. pr. person. Frukten er leskende og passer godt både som et lite mellommåltid og som dessert.
appelsindessert
Julens appelsindesserter er enkle å tilberede, vakre å se på og smaker nydelig.

Tradisjonen med å spise dessert etter middag er nok ikke så sterk mellom nyttår og jul, men mellom jul og nyttår feirer vi med lange og hyggelige måltider med familie og venner. Etter noen dager med riskrem, karamellpudding og multekrem kan det kanskje være fristende med en deilig og frisk appelsindessert.

Disse fem appelsindessertene har vi kåret til 5 på topp. De er enkle å tilberede, vakre å se på og så smaker de nydelig:

Appelsincarpaccio med granateple

Appelsintårn med frisk fiken

Appelsingranité med stjerneanis

Appelsinfileter med revet mørk sjokolade og nøtter

Appelsinsalat fra Marokko