Kjøp jul med gamle gavekort

Nordmenn har gavekort for milliarder i skuffene sine. Nå vil Forbrukerrådet at vi finner dem frem for å spe på julebudsjettet.

gavekort blogg

Gavekort kan være en smart julegave. Det gir fleksibilitet når du er usikker på en blusestørrelse, hvilken dato som passer for konsert, eller til hvilken hudtype kremen skal passe. Det gjelder bare å huske å bruke det. Økonomer har nemlig anslått at nordmenn har gavekort verdt 2, 5 milliarder kroner liggende, opplyser Helene Falch i Forbrukerrådet.

 

Uventet julebonus

–          Derfor vil vi at folk nå skal lete frem alt familien har liggende av gavekort. Ta med tilgodelappene i samme slengen. Det kan vise seg å utgjøre en betydelig julebonus.

 

Regiondirektøren i Forbrukerrådet i Buskerud, Telemark og Vestfold foreslår å gjøre det til en hyggelig begivenhet.

 

–          Dra sammen med familien eller venner. Kanskje dere i samme slengen får brukt et gavekort på en restaurant.

 

Før du går triumferende inn i butikken, bør du imidlertid sjekke utløpsdatoen. Står det ikke noe, er det gyldig i tre år etter at det ble kjøpt. Vær oppmerksom på at noen gavekort koster penger. Du må for eksempel betale 550 kroner for et gavekort verdt 500 kroner. Det er hva Forbrukerrådet kaller en dårlig deal.

 

Unngå gavetabbe

Det er leit at gavekort blir liggende ubrukt, men det er ikke noe morsommere med ting vi har fått i julegave, og som aldri blir brukt. Pengene er ikke bedre anvendt på en genser du ikke liker, eller bok du aldri leser. Falch råder deg derfor til ikke å bruke julegaven til å få folk inn på et nytt spor i livet.

 

– Sofagrisen kunne sikkert trengt treningstøy, og sinnataggen nok hatt nytte av et yogakurs. Det spørs likevel om det er en god idé som julegave.

 

Du bør vite at den du gir til er interessert i noe det er mulig å kjøpe for gavekortet. Da kan det være nettopp din gave som gjør susen på julaften. Noen gavekort kan du også benytte i en rekke forskjellige butikker i en by, eller på alle butikkene i et kjøpesenter. Der skulle de fleste finne noe de interesserer seg for, tilføyer Forbrukerrådets Helene Falch.

Reklame