Nå får båtfolket vindvarsler for hele kysten

Sjøfarende som bruker Kystverkets app «Kystvær» får nå vindvarsler for 100 utsatte kyststrekninger. Hele 85 nye strekninger fra Bergen til Vardø er med i den nye versjonen som lanseres denne uka. Også Svalbard og Jan Mayen er inkludert.

Rakke_800_DSC_1067

Rakke med Tvistein Fyr. Foto: Jan E. Thorstein

Bergen, Måløy, Molde, Trondheim, Brønnøysund, Røst, Lofoten, Tromsø, Honningsvåg, Kirkenes og Vardø er noen av de nye stedene hvor båtfolk nå kan få vindvarsling via appen.

Dette er en omfattende oppgradering av «Kystvær» som først ble lansert i 2013. Den gang viste appen vindvarsler for 15 utsatte kyststrekninger i Sør-Norge.

En etterlengtet utvidelse

− Dette er en etterlengtet utvidelse for båtfolk som ferdes langs hele kysten i all slags vær. Appen har blitt godt mottatt og så langt har over 22 000 lastet den ned. Vi håper at enda flere vil ta den i bruk nå som vi utvider tjenesten fra Bergen og nordover, opplyser prosjektleder Harald Åsheim i Kystverket.

Via appen får båtfolk tilgang til nøyaktige og oppdaterte målinger av vindforhold, slik at man enklere kan planlegge trygg seilas langs hele kysten. Informasjon om vindforhold er spesielt viktig på værutsatte strekninger og kan være avgjørende for trygg ferdsel til sjøs.

De utvidede vindmålingene hentes direkte fra værsensorene til Meteorologisk institutt. Målingene oppdateres hver time, slik at sjøfarende kan se om vinden er økende eller synkende i området de ferdes i.

Tilgjengelig og gratis for alle

Appen «Kystvær» ble i første omgang laget for Kystverkets loser og sjøtrafikksentraler for å gi sanntidsinformasjon om værforhold i skipsleden, men er i ettertid blitt gjort tilgjengelig for alle som ferdes langs kysten.

«Kystvær» kan lastes ned gratis via Google Play (Android) og App store (til iPhone og iPad).

Reklame